Samla lån med Advisa

advisa

”Genom Advisa kan du samla alla dina lån och krediter, få stenkoll på ekonomin och sänka kostnader.”

Advisa sammanfattar tydligt vad ett samlingslån innebär. Du kan samla alla lån och därmed bara få en enda faktura att betala varje månad istället för ett flertal olika. Ett samlingslån skapar även förutsättningen för att sänka lånets månadskostnad och totalkostnad (kapitalkostnad). Advisa erbjuder alltså ett gratis sätt att hitta riktigt bra villkor på samlingslånet.

Ansök kostnadsfritt

Vad kostar det?

Om du jämför samlingslån hos Advisa och därefter tecknar ett lån kommer Advisa få en engångsersättning från banken/kreditbolaget där lånet tecknas. De tjänar därmed på att göra en så användarvänlig tjänst som möjligt och skapa en jämförelse som pressar dina lånekostnader. Detta eftersom de är helt beroende av att konsumenterna uppskattar tjänsten för att de själva ska få inkomst.

Eftersom det är samarbetande parter som betalar Advisa uppstår ingen kostnad för dig som använder tjänsten.

Avgifter på lånet

Tecknar du ett lån får du betala ränta på det lånade beloppet. Det kan även förekomma uppläggningsavgift samt aviavgift. Detta är däremot kostnader som helt är knutna till bankerna som ger lånen och inget som Advisa kan påverka.

Oavsett om du jämför lån och tecknar lån via Advisa eller om du skickar in låneansökan direkt till banken så kommer du få exakt samma villkor. Av den anledningen rekommenderas Advisa då du gratis kan jämföra 22 banker både snabbt och enkelt.

Vilka banker jämför Advisa

Det finns ett mycket stort antal låneförmedlare i Sverige. En punkt som tydligt skiljer sig mellan låneförmedlarna är hur många och vilka banker som jämförs. Nöj dig inte bara med att låna via låneförmedlare utan välj ett företag som verkligen genomför en bred och stor jämförelse. Advisa är en av de aktörer som gör detta.

  • Antal banker – 22 banker och kreditbolag. De bästa låneförmedlarna jämför 20-25.
  • Storbanker – Både Swedbank och SEB ingår i jämförelsen.
  • Nischbanker – Bland nischbankerna finns bland annat Collector, IKANO, Forex och Nordnet. Även Lendify och Sparlån är med och jämförs (P2P-lån).
  • Tillåter betalningsanmärkningar – Ja, Advisa samarbetar exempelvis med BigBank, GoodCasch och Resurs Bank. Det är aktörer som tillåter betalningsanmärkningar.

Hur gör jag?

Välj belopp och lånetid

På Advisa.se sker låneansökan som börjar med att du anger lånebelopp och lånetid. I samband med detta presenteras ungefärlig månadskostnad. Genom att förlänga amorteringstiden minskas månadskostnaden till den nivå du kan hantera. Kom ihåg att detta enbart är ett exempel beräknat på en exempelränta. Det kan alltså bli både billigare och dyrare månadskostnad. Efter att ansökan skett får du veta exakt vilken räntenivå och månadskostnad du kan få.

Samla lån och krediter

Svara därefter på påståendet ”Jag vill bara lösa befintliga lån”. Väljer du JA betyder det att hela beloppet du ansöker om är tänkt till att lösa dyrare lånealternativ. Väljer du NEJ anger du även hur stor del av lånebeloppet som är tänkt vara samlingslån och hur stor del som därmed är till annat.

Medsökande?

Har du svag kreditvärdighet kan det vara en fördel att ha medsökande till lånet. Detta anges i så fall i låneansökan och bankerna utgår från detta när de ger svar. En medsökande är lika betalningsansvarig på lånet som du.

Signering

Signering sker mycket enkelt med BankID/mobilt BankID.

Svar och utbetalning

En kreditupplysning sker via UC och därefter får alla samarbetande banker del av informationen på låneansökan och kreditupplysningen. Låneförslag kommer sedan att presenteras så fort Advisa får in svar från bankerna. Det betyder att de första svaren kommer efter någon minut. Oftast ges svar från samtliga banker som är villiga att erbjuda lån inom 24 timmar.

Hur många banker som ger svar på låneansökan beror på ett flertal faktorer. Bland annat handlar det om lånebelopp, amorteringstid samt ålder och kreditvärdighet hos dig som låntagare. Även om Advisa jämför 22 banker så behöver det alltså inte innebära att du får 22 låneförslag.

Utbetalning sker 3-5 bankdagar efter att skuldebrevet skrivits på.

Lös lånen

Sista steget är att lösa de dyrare lånen och krediterna. Det kan ske på två sätt.

  1. Du löser lånen själv – Efter att banken betalat ut pengarna beställer du slutfaktura från de dyrare långivarna och betalar av lånen med lånesumman.
  2. Banken löser åt dig – I vissa fall kräver banken, som beviljat samlingslånet, att få betala av dina andra skulder. Det sker för att de ska vara säkra på att pengarna verkligen används till korrekt syfte. Finns detta krav behöver du skicka in information kring dessa lån och krediter till banken. De betalar därefter av dessa. Skulle det bli pengar över från samlingslånet betalas dessa ut till dig.

Amortera

Hur amortering sker beror på vilken bank du väljer att teckna lånet hos. Det är vanligt att de erbjuder betalning via exempelvis autogiro, E-faktura eller pappersfaktura.

Är det ett annuitetslån kommer du betala exakt samma summa varje månad. De allra flesta kreditgivare har bara annuitetslån. Det finns däremot ett fåtal som har rak amortering. I detta fall blir beloppet som betalas större i början av lånetiden för att sedan succesivt minska månad efter månad.

Sparar i genomsnitt 1200 kr /mån

Advisa anger att kunderna hos dem i snitt sparar 1200kr i månaden. Detta genom att jämföra flera bankers alternativ och pressa sina befintliga lånekostnader. Exakt hur de har räknat ut denna summa visar de inte men att jämföra flera olika alternativ är alltid det första steget för att få riktigt bra villkor.

Chansen att du får bättre ränta och lägre månadskostnad med Advisa är också relativt stor. Detta eftersom ett samlingslån generellt har lägre ränta än vad småkrediter, kreditkortsskulder och längre avbetalningsmöjligheter har.

Övriga tjänster

Låneskydd – En del kreditgivare som Advisa samarbetar med erbjuder sina kunder att teckna ett låneskydd. Det gäller däremot inte alla. För att skapa en ekonomisk tryggare vardag kan däremot alltid Trygghetsförsäkring tecknas hos Advisa. En försäkring som kan betala dina fasta kostnader om du oväntat blir arbetslös eller sjukskriven.

Du väljer ersättningsbelopp på 1000 kr – 10 000 kr per månad och denna ersättning kan sedan betalas ut i upp till 12 månader. Försäkringen gäller ett år och tecknas enklast i samband med att lån tecknas via Advisa.

Grundläggande krav för att samla lån med Advisa

  • 18 år
  • Bruttoinkomst på 10 000kr per månad
  • Ej skuldsaldo hos Kronofogden

Advisa passar dig som…

Advisa passar dig som vill ha en bred jämförelse av banker och kreditbolag med inslag av både storbanker, nischbanker och P2P-företag. Du uppskattar enkelheten och snabbheten i denna gratis tjänst som jämför många banker.

Passar inte dig som…

Advisa passar inte dig som enbart vill jämföra de fem storbankerna i Sverige. I jämförelsen finns två av dessa med, men alltså inte alla. Det kan därmed vara en rekommendation att komplettera jämförelsen hos Advisa med låneansökningar till ytterligare banker. Är du privatkund hos Handelsbanken eller Nordea kan även dessa jämföras innan lånet tecknas.

Ansök kostnadsfritt