Samla lån med Axo Finans

axo finans

”Betalar du av flera lån, krediter och avbetalningar varje månad? Vi hjälper dig att samla ihop alla dina dyra lån och krediter till endast ett lån med bättre villkor”

Om du betalar på flera olika lån och krediter varje månad är chansen stor att du betalar mer än nödvändigt på din totala låneskuld. Det är nämligen lätt att sänka kostnaden genom att teckna ett samlingslån. Ett lån som betalar av samtliga mindre lån och som har generellt bättre villkor.

Axo Finans har en gratis tjänst som jämför samlingslån vilket gör att du snabbt kan hitta flera olika alternativ att välja mellan.

Ansök kostnadsfritt

Vad kostar det?

Att jämföra räntor och låneförslag från olika banker är alltid gratis hos Axo Finans. Några så kallade ”dolda avgifter” eller tillvalsavgifter finns inte. Det beror på att de banker som Axo Finans samarbetar med ger en viss provision till låneförmedlaren för varje lån som de förmedlar.

Alla lån som förmedlas är privatlån utan säkerhet. Den räntan du blir erbjuden via denna jämförelse är även exakt samma ränta som du fått om du själv gått till banken och bett om ett låneförslag.

Om du tecknar ett lån uppkommer en räntekostnad. Utöver det kan det förekomma uppläggningsavgift (engångsavgift) samt aviavgift (varje månad). Bankerna skiljer sig åt gällande räntenivå samt om de tar de nämnda avgifterna eller inte.

Vilka banker jämför Axo Finans

År 2017 hade Axo Finans följande jämförelse:

 • Antal banker = 11 Banker. Kan jämföras med exempelvis Lendo på 25 banker
 • Storbanker – Ingen av storbankerna är med
 • Nischbanker – Bland nischbankerna finns bland annat Forex Bank, Marginalen Bank, Santander och Avida Finans.
 • Tillåter betalningsanmärkningar – Axo Finans samarbetar bland annat med BlueStep vilka är kända för att acceptera betalningsanmärkningar. Däremot handlägger Axo Finans inte låneansökningar om du har betalningsanmärkning.

Hur gör jag?

Välj belopp och lånetid

Med hjälp av Axo Finans kan du jämföra lån på mellan 5000 kr och 600 000 kr. Den summa du lånar kan du välja valfri amorteringstid på mellan 1-15 år. Beroende på val kommer olika många banker att erbjuda låneförslag. Eftersom ett flertal banker har lägsta lånebelopp på 20 000 kr och kortast amorteringstid på 3 år kan det därför vara smart att ange detta även om behovet är något mindre. Därmed skapas en bredare jämförelse. Det är även fler som erbjuder amorteringstid på 10 eller 12 år är 15 år.

Kom ihåg att du alltid kan återbetala lånet i förtid.

Samla lån och krediter

Vill du samla lån och krediter med detta nya lån markerar du det på frågan ”Vill du lösa befintliga lån?”.

Medsökande?

Vill du ha medsökande till lånet anges även detta i låneansökan. Därmed är ni två personer som blir skrivna på lånet vilket enligt banken skapar bättre förutsättningar och säkerhet.

Chansen att få lån kan alltså öka och villkoren kan bli bättre. Men var alltid införstådd med vad medsökande innebär. Kortfattat innebär det att ni bägge har exakt samma betalningsansvar mot kreditgivaren.

Vid ansökan om lån via Axo Finans kan främst make/maka/sambo eller partner vara medsökande till lånet. I vissa fall kan personer som inte ingår i hushållet även godkännas.

Signering

När information kring lånet samt personuppgifter och bankuppgifter angetts kan ansökan signeras digitalt via BankID/Mobilt Bank ID och därmed skickas in till Axo Finans.

Svar och utbetalning

En kreditupplysning via UC kommer att ske och därefter får bankerna del av all information kring låneansökan. Har du ansökt före 14.00 kommer ansökan att behandlas samma dag och svar kan komma från bankerna samma dag. I annat fall sker detta kommande bankdag.

Efter att Axo Finans fått svar från bankerna ringer en lånehandläggare upp dig för att presentera de olika alternativen och guida till bästa valet. De låneerbjudanden som presenteras gäller i 30 dagar så du kan alltså i lugn och ro jämföra dessa och sedan avgöra om lån ska tecknas eller inte.

Signering av skuldebrevet sker sedan antingen digitalt (BankID/Mobilt BankID) eller fysiskt via att skuldebrevet skickas ut till din folkbokföringsadress.

Lös lånen

Många banker betalar ut pengarna till anmält konto och du får sedan själv lösa dina befintliga lån och krediter med denna lånesumma. En del banker kräver däremot att de ska få lösa lånen. De vill därmed vara säkra på att samlingslånet verkligen används till att lösa de dyrare alternativen. I det fall banken kräver detta behöver du skicka in betalningsinformation (exempelvis skuldens storlek, bank, PG-nummer osv) till banken. De betalar av skulderna och finns det sedan pengar kvar på lånet betalas dessa ut till anmält kontonummer.

Amortera

Amortering kan ske via autogiro, E-faktura via mail, E-faktura via Kivra eller pappersfaktura. Vilka alternativ som går att välja på beror på vilken bank som lånet tecknas hos. De olika betalningsalternativen kan även ha olika stor kostnad. Ibland är det samma avikostnad oavsett alternativ men det är vanligare att autogiro är gratis medan pappersfaktura är dyrast.

Övriga tjänster

 • Låneskydd – Axo Finans erbjuder inte något eget Låneskydd. Däremot kan samarbetande banker ha detta.
 • Goda recensioner – På recensionssidan TrustBuddy har Axo Finans fått 425 omdömen med en genomsnittsbetyg på 9,2 (2017). Det gör att de ligger etta i kategorin ”Bank”.
 • Engelska – En fördel med Axo Finans (som inte många andra låneförmedlare har) är att sidan både finns på svenska och engelska. Behärskar du engelska bättre rekommenderas att du klickar på ”In English” i menyn.

Grundläggande krav för att samla lån med Axo Finans

 • Fast inkomst på minst 120 000 kr
 • 18 år
 • Får ej finnas skuldsaldo hos Kronofogden
 • Får ej finnas betalningsanmärkningar

Axo Finans passar dig som…

Axo Finans passar dig som vill jämföra banker som inte alla andra låneförmedlare jämför. Här finns nämligen en del banker som inte hittas många andra förmedlare.

Passar inte dig som…

Axo Finans passar inte dig som:

 • Har betalningsanmärkning – Axo Finans ger då ej lån
 • Vill jämföra storbanker – Dessa finns inte med i jämförelsen
 • Vill jämföra ett stort antal banker – Med 11 banker i jämförelsen ligger de en bit efter ex. Lendo, Zmarta och Advisa.
Ansök kostnadsfritt