Samla lån hos Bank Norwegian

bank norwegian

”Samla dina smslån hos oss och spara pengar. Du kan skuldfinansiera upp till 600 000 kr”


Bank Norwegian använder ibland andra lånebegrepp än andra banker. Exempelvis skriver de ”skuldfinansiering” när andra banker skriver samlingslån eller att man samlar lån. Men det är alltså exakt samma sak.

Hos banken kan samlingslån tecknas på upp till 600 000 kr vilket är en av bankens styrkor. År 2017 var de ensamma på den svenska kreditmarknaden att låna ut så stort belopp. Lägsta belopp som går att låna via banken är 5000 kr.

Nackdelen är att räntenivån är medelhög och att banken både har uppläggningsavgift (etableringsavgift) samt aviavgift.

Ansök kostnadsfritt

Vad kostar det?

Ränta

Bank Norwegian har individuell räntesats. Det betyder att räntenivån avgörs utifrån den kreditbedömning som sker på låntagaren efter att ansökan skickats in. Den räntenivå som därefter kan ges är 8,99%-22,49%.

I jämförelse mot andra banker (både nischbanker och storbanker) ligger räntenivån relativt högt. Om du lånar lägre summor får du självklart räkna med räntor kring 10-20% men när lånesumman är på flera hundratusen bör du absolut kunna få en lägre ränta än 8,99%.

Uppläggningsavgift

Bank Norwegian har en etableringsavgift på 99-399 kr. Det är alltså exakt samma sak som uppläggningsavgift även om banken valt ett annat ord.

Är lånesumman på maximalt 9999 kr är avgiften på 99 kr. Är summan högre är avgiften 399 kr. Det finns alltså en fördel att låna minst 10 000 kr för att därigenom spara 300 kr på denna avgift.

Aviavgift

Oavsett lånebelopp eller betalningsalternativ så är aviavgiften på 19 kr per månad.

Men relativt hög ”högsta räntenivå” samt både uppläggningsavgift och avikostnad blir den maximala effektiva räntan 40,51%.

Exempel:
Behöver du under 20 000 kr eller över 350 000 kr kan Bank Norwegian vara ett bra alternativ. I vissa fall bör även banken jämföras på andra lånebelopp. Men dess ränta och avgifter kan jämföras mot andra banker.

Bank Ränta Aviagift Uppl. avgift Belopp
Bank Norwegian 8,99-22,49% 19 kr 99-399 kr 500-600.000 kr
ICA 3,7-10,95% 0 kr 0 kr 20.000-350.000 kr
Sevenday 3,45-9,95% 0 kr 495 kr 10.000-350.000 kr
SEB 3,55-10,85% 0 kr 300 kr 20.000-350.000 kr

Hur gör jag?

Välj Belopp

Bank Norwegian skiljer sig mot andra kreditgivare på ett flera olika punkter. En av dessa punkter är hur stort belopp som kan lånas. Hos denna bank går det nämligen att låna upp till 600 000 kr utan säkerhet. År 2017 var de ensamma (?) om att erbjuda så högt belopp på ett samlingslån. Historiskt sett har de ofta erbjudit största lånesumman som varit möjlig att låna i Sverige.

Men även de som vill låna en betydligt lägre summa kan välja Bank Norwegian då lägsta beloppet som kan lånas är 5000 kr.

Markera ”Lös in lån”

Efter att du valt lånebelopp anger du att detta är ett samlingslån. Med andra ord att du ska använda pegarna för att lösa andra lån och krediter.

Personuppgifter och medsökande

Utöver personuppgifter kan du välja om en medsökande ska finnas till detta samlingslån. Har du svårt att få lån kan det vara en fördel att hitta en person som accepterar att vara medsökande. Denna person kommer därmed bli lika betalningsansvarig för lånet som du är. Har du medsökande ökar säkerheten för banken att lånet verkligen kommer att bli återbetalt vilket gör att de lättare beviljar lån.

Signering

Signering kan enbart ske med BankID eller E-legitimation. Finns medlåntagare kommer den personen få ett mail med en länk. Via länken kan sedan signering ske med BankID.

Svar och utbetalning

Ett preliminärt svar ges direkt efter att ansökan skickats in. Via E-post kontaktar sedan banken dig för att få eventuella kompletterande uppgifter. Det kan då bland annat handla om arbetsgivarintyg, lönespecifikationer osv.

Oftast sker utbetalning av beviljat lån inom två bankdagar.

Banken löser lånen

Om du valt att teckna ett skuldfinansieringslån (annat ord för samlingslån) är det Bank Norwegian som löser de gamla lånen. Via ”Mina Sidor” anges betalningsinformation till de olika kreditgivare där du idag har lån och krediter. Sedan kommer Bank Norwegian att lösa dessa. Blir det pengar över efter att dessa lån betalats kommer Bank Norwegian betala ut överstigande summa till föranmält konto.

Övriga tjänster

 • Låneskydd

  I likhet med många andra kreditgivare så erbjuder Bank Norwegian försäkringen Låneskydd. Detta tillägg kan tecknas i samband med att lånet tecknas – eller vid ett senare tillfälle.

  Låneskydd innebär att upp till 15 000 kr kan betalas ut per månad i det fall som låntagaren blir arbetslös, sjukskriven eller behöver vara på sjukhus efter olycka. Beloppet täcker därmed amortering, ränta samt avgifter. Skulle du avlida betalar försäkringen hela lånebeloppet.

  Kostnaden år 2017 var 7,9% av aviserad månadskostnad.

Grundläggande krav för att få låna

 • 23 år
 • Folkbokförd och skriven i Sverige. Detta sedan minst 36 månader
 • Ej betalningsanmärkningar

Bank Norwegian passar för dig som…

Att samla lån hos Bank Norwegian passar dig som:

 • Vill låna mycket stort belopp – Banken erbjuder samlingslån på upp till 600 000 kr vilket är ovanligt högt. Många andra lånar maximalt ut 350-400 000 kr
 • Vill få hjälp med att återbetala lånen – Bank Norwegian hjälper till med att lösa andra dyrare lån och krediter. Det som krävs av dig är att du uppger betalningsinformationen till dem.
 • Jämfört och hittat bästa alternativet här – Jämför alltid flera olika kreditgivare. Som vi visar i tabellen ovan skiljer det stort i både lånebelopp, ränta och avgifter. Har du jämfört flera olika alternativ och Bank Norwegian visar sig erbjuda bäst alternativ bör lånet även tecknas här.

Passar inte dig som…

Bank Norwegian passar inte dig som i första hand prioriterar låg ränta och låga kostnader. Har du medelgod eller god kreditvärdighet kommer du sannolikt få lägre ränta hos en annan aktör. Men i vissa fall finns annat än bara ränta att ta hänsyn till.

Ansök kostnadsfritt