Samla lån med Consector

consector

”Dags att lösa & samla dina lån? Vi på Consector hjälper dig att samla dina krediter & spara pengar”

Citatet från hemsidan sammanfattar fördelarna med Consector mycket tydligt. Tjänsten är enkel att använda och Consector hjälper dig att teckna ett samlingslån för att kunna lösa dyra lån och krediter. Genom att samla lånen är chansen även mycket stor att du spar pengar.

Ansök kostnadsfritt

Vad kostar det?

Det kostar inget att teckna samlingslån med hjälp av Consector. Du kan ansöka om lån, jämföra olika bankers låneförslag och sedan avgöra om ett lån ska tecknas eller inte – utan att det kostar något. Om en jämförelse sker via denna tjänst förbinder du dig inte heller till att teckna ett lån.

Hur kan det vara gratis? Svaret är att Consector skapar samarbete med flera olika banker och kreditbolag. Dessa får visa upp sina låneförslag när en jämförelse sker via Consector vilket blir en slags marknadsföringskanal för banken. Tecknar du sedan ett lån får banken betala en viss summa till Consector som tack för förmedlat lån. För dig kostar det därmed inget att utnyttja tjänsten.

Vilka banker jämför Consector

En fördel med Consector, i jämförelse med många andra låneförmedlare, är att du kan få en lånejämförelse både på bolån och på privatlån. Har du möjlighet att höja ditt bolån är det nämligen oftast det bästa sättet att samla lån. Detta eftersom räntan är betydligt lägre än på ett privatlån. Bolån kan jämföras och tecknas med Consector oavsett om du har betalningsanmärkningar eller inte.

År 2017 jämförde Consector följande:

  • Bolån –Jämför Skandiabanken och Ålandsbanken
  • Bolån trots betalningsanmärkning – Jämför Marginalen Bank och Blue Step
  • Antal banker privatlån – 13. Ligger lite efter de största exempelvis har Advisa och Lendo ca 25 banker som jämförs.
  • Storbanker – Ingen storbank är med i jämförelsen av privatlån
  • Nischbanker – Bland nischbanker finns bland annat Spring Finance, Avida Finans, TF Bank och Nordnet.
  • Tillåter betalningsanmärkningar – Consector samarbetar med Euroloan som godkänner lån tillåter betalningsanmärkningar.

Inom bolån går det alltså att alltid få två banker jämförda (beroende på om du anmärkning eller inte) och inom privatlån 13 banker eller kreditbolag. Att de jämför bolån är positivt även om jämförelsen inte är speciellt bred. Även när det kommer till aktörer som erbjuder privatlån trots betalningsanmärkningar är utbudet något sämre än hos dess konkurrenter.

Hur gör jag?

Välj belopp och lånetid

Ska ett samlingslån tecknas fyller du först i lånebelopp och återbetalningstid (amorteringstid). En ”Ungefärlig månadskostnad” visas utifrån vilket belopp och vilken amorteringstid du väljer. Därmed kan du justera dessa två för att hitta en månadskostnad som ungefär matchar vad du har råd med.

Kom ihåg att denna ungefärliga månadsavgift däremot är baserad på god/medelgod kreditvärdighet. Du kan alltså få högre ränta än vad man i detta exempel räknat med och därmed högre månadskostnad än vad som presenteras.

Samla lån och krediter

I nästa steg svarar du på frågan ”Vad vill du låna till?”. Välj då ”Samla lån och krediter”. När detta sker får du ange hur stor del av hela lånesumman som är till för att lösa lån och krediter. Det finns alltså möjlighet att teckna ett större lån för att exempelvis både samla lån och använda resterande belopp till valfritt ändamål.

Därefter anges personuppgifter och en del uppgifter kring din nuvarande ekonomiska situation.

Medsökande?

Flera av de samarbetande bankerna erbjuder dig att ha medsökande till lånet. Önskar du ha medsökande anges detta i låneansökan. Fördelen är, som Consector även skriver, att du kan få bättre villkor gällande lånesumma, ränta och månadskostnad.

Nackdelen med medsökande är att du och den medsökande är lika betalningsskyldiga på lånet. Kan du inte betala lånet kommer din medsökande behöva betala hela summan.

Signering

Ansökningen avslutas med att du signerar den med BankID/Mobilt BankID.

Svar och utbetalning

De banker och kreditbolag som Consector samarbetar med får nu se din låneansökan och ta del av informationen från den kreditupplysning som sker via UC. Denna information ligger till grund för om de vill låna ut pengar eller inte samt i så fall till vilka villkor.

Inom ett dygn (ofta snabbare) har du jämförelsen klar och får de olika låneförslagen presenterade via ”Mina Sidor” på webbplatsen. I jämförelsen kan du bland annat se lånens ränta och månadskostnad. Det blir därmed ett mycket enkelt sätt att ställa flera banker mot varandra och hitta ett billigt samlingslån.

När du valt var lånet ska tecknas skriver du under skuldebrevet, antingen digitalt eller genom att det skickas ut per brev. Cirka 3-5 bankdagar efter att skuldebrevet är returnerat betalas pengarna ut.

Lös lånen

Nu kan du äntligen betala av de dyra smålånen och övriga krediter med hög ränta. Kontakta alla kreditgivare och be om en slutfaktura vilket betyder att hela kvarvarande skuld önskas betalas. När du betalat dessa har du ett enda lån – troligtvis med bättre ränta, lägre månadskostnad och lägre totalkostnad.

I det fall som banken betalar ut hela summan till ditt konto är det du som måste genomföra betalningarna av slutfakturorna på smålånen och krediterna. I vissa fall vill däremot banken göra detta åt dig. De önskar då få in information kring samtliga slutfakturor, de betalar dessa med lånesumman och betalar sedan ut eventuellt resterande belopp till dig. Det sker för att de vill vara säkra på att lånet verkligen går till att lösa andra lån.

Amortera

Varje månad skickas faktura ut på vilket belopp som ska betalas. Då de flesta kreditgivare har annuitetslån betyder det att du kommer betala samma summa varje månad under hela lånets löptid. Enstaka aktörer har däremot rak amortering.

Amorteringen sker enklast via autogiro men både E-faktura och pappersfaktura förekommer som alternativ. Hos vissa aktörer kan du välja själv mellan dessa tre medan det hos andra enbart är autogiro som är aktuellt.

Eftersom det är privatån kan lånet betalas av i förtid utan att någon kostnad uppstår (med ytterst få undantag).

Övriga tjänster

Flera låneformer – Consector jämför och hjälper privatpersoner att hitta bäst privatlån, bolån samt kreditkort. Vill du samla lån är bolånet ofta bäst gällande räntesats medan privatlån kan tecknas utan säkerhet. Med flera olika låneformer skapas en flexibilitet som inte finns hos många andra låneförmedlare.

Trygghetsförsäkring – Consectors Trygghetsförsäkring kan du enkelt teckna i samband med att ett lån tecknas med hjälp av låneförmedlaren. Försäkringen är sedan aktiv under hela lånets löptid eller till att du väljer att säga upp den.

Med denna försäkring kan du få ersättning vid ”hel arbetsoförmåga pga. sjukdom eller olycksfall”. Även om du blir oväntat och ofrivilligt arbetslös ges ersättning. Det maximala beloppet är 8000 kr per månad och ersättning kan ges i 12 månader. Om du avlider betalas hela skulden av men maximalt upp till 400 000 kr.

Försäkringen är ett klassiskt låneskydd som alltså ger ekonomiskt skydd för tillfällen då inkomsten minskar kraftigt och det annars kan bli tufft att klara av att betala lånekostnaden.

Grundläggande krav för att samla lån med Consector

  • 18 år
  • Inkomst via anställning.
  • Årsinkomst på 120 000 kr alternativt 10 000 kr/mån
  • Folkbokförd i Sverige

Consector passar dig som…

Consector passar dig som vill samla dina lån i ett bolån. De är nämligen en av de få låneförmedlarna som även hjälper till att jämföra bolån, oavsett om du har betalningsanmärkning eller inte.

Tjänsten kan även rekommenderas till dig som vill göra en jämförelse av många nischbanker.

Passar inte dig som…

Consector passar inte dig som vill jämföra storbankernas räntor och villkor på bolån/privatlån. Dessa är nämligen än så länge inte med i jämförelsen. Gällande kreditbolag som erbjuder privatlån trots betalningsanmärkningar är utbudet även något sämre än hos dess konkurrenter.

Ansök kostnadsfritt