Samla lån hos Lendify

lendify samla lån

”Våra låntagare har i snitt sänkt sin månadskostnad med 1950kr – Ansök nu och se hur mycket du kan sänka din”

Lendify erbjuder privatlån både till de som har behov av ett extra kapital och till de som vill lösa andra dyrare lån. Bland de låntagare som tecknade lån via Lendify år 2016 var den genomsnittliga sänkningen av månadskostnaden 1950 kr!

Fördelen med Lendify är alltså att ett samlingslån hos dem kan förbättra lånesituationen betydligt. Låntagare som redan har ett samlingslån hos en bank kan även ansöka om lån via Lendify och se om en bättre ränta erbjuds. I så fall finns fördel att ha lånet här istället.

Ansök kostnadsfritt

Vad kostar det?

Ränta

Det som avgör vilken ränta som du blir erbjuden är den kreditbedömnings som Lendify gör, lånebelopp och amorteringstid. Kreditbedömningen avgör vilken kreditklass som Lendify anser att du tillhör. A är den bästa och F är den sämsta. De som hamnar i kreditklass A kan få en ränta på mellan 2,95% och 6% medan de i F får 8%-17%. Den lägsta räntesats som går att få äralltså 2,95% och högsta 17%.

Efter att en ansökan behandlats presenterar Lendify erbjuden räntesats. Att ansöka är gratis och det finns aldrig krav på att lånet måste tecknas.

Uppläggningsavgift

Någon uppläggningsavgift finns inte hos Lendify. Däremot har de Förmedlingsavgift som till viss del kan anses vara samma sak. Det är nämligen en engångsavgift för varje lån som tecknas. Även förmedlingsavgiften styrs av kreditklassen, belopp och amorteringstid. Som lägst är den 0,5% och som högst 5% av lånesumman.

Förutsatt att en låntagare lånar 500 000 kr och får lägsta förmedlingsavgiften innebär det en kostnad på 2 500kr. Vid lån på 20 000 kr och högsta avgiftsnivån blir kostnaden 1000kr. Enklaste sättet att se om ränta och avgifter är billigare hos Lendify än hos annan långivare är därför att jämföra den effektiva räntan (Effektiv ränta = Räntor + avgifter)

Aviavgift

Via Mina Sidor går det att välja hur återbetalning ska ske. Vid pappersavi tillkommer avikostnad på 25 kr, vid autogiro eller digital avi 10 kr. Väljs istället E-faktura är det ingen aviavgift. Välj därför E-faktura och spar upp till 300 kr per år.

Hur gör jag?

1. Välj belopp

Ansökan kan ske enkelt via Lendify.se. Först väljs lånebelopp på mellan 20 000 kr och 500 000 kr. Då presenteras månadsbetalning baserat på en exempelränta. Detta utifrån den amorteringstid som är inställd.

2. Välj amorteringstid

Genom att välja olika lång amorteringstid så påverkas månadskostnaden stort. I deras exempel kan ett lån på 100 000 kr under 3 år skapa en månadsbetalning på 3142 kr och om amorteringstiden förlängs med ett år skulle månadsbetalningen kunna bli 2430 kr.

Det ska visserligen enbart ses som ett exempel då Lendify har individuell räntesättning. Men välj en amorteringstid som skapar en ungefärlig månadsbetalnings som du klarar av att hantera.

3. Signering

När resterande uppgifter fyllts i kan ansökan signeras med BankID eller Mobilt BankID.

4. Lös lånen

Ett räntebesked ges direkt via hemsidan. De som går vidare i processen loggar in via Mina Sidor och signerar låneansökan samt väljer hur lånet ska betalas ut. Här går det exempelvis att välja direktutbetalning till konton hos Swedbank, Handelsbanken och SEB. Det är det snabbaste alternativet och därmed kan pengarna vara på kontot samma dag som ansökan skickats in. Vanligtvis sker utbetalning inom 24 timmar men i vissa fall kan det alltså gå betydligt snabbare.

Med det utbetalade beloppet löser du samtliga dyrare lån och har sedan ett enda lån. Ett lån hos Lendify som då har lägre ränta, lägre månadskostnad och som är enklare att hantera än många småkrediter.

Övrigt om Lendify

P2P-lån

Det som främst skiljer Lendify mot exempelvis Nordea, Marginalen Bank eller Ikano Bank är att Lendify inte är någon bank. Företaget bedriver Peer-to-peer-utlåning. Det innebär att personer, institutioner och företag investerar pengar i lånen som privatpersoner vill teckna. Med andra ord är det inte Lendify som är långivare i ordets rätta bemärkelse. Det är inte deras pengar som lånas ut. Det är istället pengar från de som vill investera i lån.

För dig som låntagare gör detta ingen skillnad alls gällande hur lånet tecknas, vid frågor om lånet eller återbetalning. Lånet tecknas via plattformen som Lendify sköter och det är total anonymitet mellan långivare och låntagare. Det är alltid Lendify som sköter kontakt med de olika parterna och det är till Lendify som låter återbetalas.

Lendify har tillstånd från Finansinspektionen att bedriva P2P-verksamhet.

Grundläggande krav för att få låna

  • Minst 18 år
  • Minst 180 000 kr i årsinkomst
  • Ingen betalningsanmärkning, ingen skuld hos Kronofogden
  • Folkbokförd i Sverige

Lendify passar för dig som…

Det finns framförallt tre orsaker att välja Lendify.

  1. Räntan – Med en genomsnittlig sänkning av månadskostnaden på 1950kr, för de som löst andra lån under 2016, visar Lendify att de har konkurrenskraftig ränta.
  2. Utbetalning samma dag – Det är få privatlån där ansökan och utbetalning kan ske samma dag. Väljer du direktbetalning kan pengarna finnas på kontot efter några timmar.
  3. P2P – Att teckna lån via P2P-företag innebär att man gynnar den alternativa lånemarknaden istället för att gynna storbanker och kreditbolag.

Passar inte dig som….

Lendify passar inte dig som vill ha medsökande till lånet. År 2017 erbjöd nämligen inte Lendify detta. Har du svag kreditvärdighet kan medsökande vara ett sätt att skapa större säkerhet vilket därmed brukar öka chansen till att få lån, sänka räntan något och ge möjlighet att låna större belopp. Vid medsökande måste därmed annan aktör väljas.

Ansök kostnadsfritt