Samla lån via Sambla

sambla samlingslånVisste du att du kan låna pengar för att spara pengar? Vi vet att det låter märkligt men det här är ett beprövat knep för att minska lånekostnaderna varje månad. Sedan starten 2014 har låneförmedlaren Sambla hjälpt över 140 000 kunder att låna billiga privatlån. Privatlånet är perfekt att samla lånen med. Eftersom du får använda pengarna till precis vad du vill kan du välja att lösa krediter och smålån med ett billigare lån och på så sätt få mer pengar på kontot eller i plånboken. Gör en enda ansökan och invänta svar från upp till 24 banker.
 
 
Ansök kostnadsfritt

Därför ska du samla lånen hos Sambla

Det finns flera anledningar till varför man tar krediter och smålån. Kanske behöver man låna pengar snabbt för att betala för oförutsedda utgifter eller kanske vill man åka på en spontanresa över helgen. Sett i ett kortsiktigt perspektiv vållar krediterna och smålånen sällan problem. Tvärtom kan de vara det bästa lånet för situationen. Till en början kan lånen till och med vara kostnadsfria. Allteftersom tiden går och man låter lånen löpa blir de dock dyrare och dyrare. Genom att samla lånen med Samblas smidiga gratistjänst kan du enkelt bunta samman alla kredit- och snabblån i ett enda prispressat privatlån.

Skicka in en ansökan – få upp till 24 lånerbjudanden

Sambla är en så kallad låneförmedlare och tillhandahåller en gratis tjänst som hjälper dig att få ett så förmånligt privatlån som möjligt. Själva konceptet är väldigt enkelt: du fyller i en regelrätt låneansökan men i stället för att stanna hos en enda bank skickar Sambla ansökan till sina 24 samarbetsbanker och förhandlar om ett billigt lån i ditt ställe. Det här har en mängd fördelar – läs mer om dem här nedanför!

Fördelarna med att samla lånen genom Sambla

För det första hjälper proffs på lån dig att förhandla om lånekostnaderna, proffs som får in offerter från upp till 24 banker och därmed vet när det går att komma billigare undan, både vad gäller ränta och avgifter.

För det andra gör du bara en ansökan och kan ändå få upp till 24 erbjudanden om privatlån. Detta innebär att en ansökan skickas genom UC – Upplysningscentralen – och att din kreditvärdighet på så vis förblir relativt intakt. Ju fler ansökningar som passerar UC, desto sämre kreditvärdighet får du. Bara det här är skäl nog att ta hjälp av Sambla.

För det tredje får du ekonomisk rådgivning och uppbackning. Det är alltid lika skönt när man kan få stöd från de som kan sin sak – och snabbt går det med Sambla. Inom ett dygn har alla aktuella samarbetsbanker lämnat sitt bästa bud. Därefter är det upp till dig – vill du tacka ja till ett av erbjudandena? Låneansökan genom Sambla är inte bindande förrän du tackat ja till och signerat lånelöftet.

För det fjärde medför ett ja till ett privatlån för att samla lånen att du kan ta dig ur en eskalerande skuldfälla med krediter och smålån. Privatlån, som är en långsiktig form av lån, har såväl lägre ränta som längre löptid än till exempel kredit- och snabblån och kan därför ge ett avsevärt behagligare månadsslut rent ekonomiskt.

Vad är ett privatlån?

När man samlar lånen gör man det med ett privatlån, med ett finare ord kallat blancolån. Det är därför denna låneform alltid kommer på tal när man överväger ett samlingslån. Låneförmedlaren Sambla har specialiserat sig på privatlån för olika ändamål.

Privatlånet kan beskrivas som det flexiblaste lånet på marknaden i Sverige. Då detta är ett lån utan säkerhet behöver man inte använda en säkerhet i form av en bostad eller bil och kan således använda pengarna till vad man vill, utan att behöva redovisa något för långivaren.

Den stora frihet ett privatlån ger innebär att lånet är något dyrare än såväl ett bolån som ett billån med säkerhet. Samtidigt är lånet billigare än kontokrediter och snabblån. Hos de flesta låneföretag kan man låna upp till 500 000 kronor. Vissa beviljar privatlån upp till 600 000 kronor, även om det förstnämnda lånebeloppet är det vanligaste.

Låna upp till 500 000 kronor utan säkerhet

Via någon av Samblas 24 samarbetsbanker kan du låna upp till 500 000 kronor utan säkerhet. Notera dock att den totala summan är ”upp till”. Det är inte säkert att dina ekonomiska förutsättningar tillåter att du lånar maxbeloppet. Då privatlånet är ett ”friare” lån ställer långivarna ganska tuffa krav på dig som låntagare. Du ska helst tjäna bra och vara fri från betalningsanmärkningar för att få tummen upp.

Hur mycket kostar det att samla lånen hos Sambla?

Den totala månadskostnaden för samlingslånet via Sambla mäts i effektiv ränta, som fördelas över årets tolv månader. Ett lån kostar nästan aldrig i bara ränta, utan avgifter såsom uppläggningsavgift och månatliga aviavgifter tillkommer. När man lägger samman räntan och avgifterna får man den så kallade effektiva räntan.

När både räntan och avgifterna vägs samman hamnar den effektiva räntan hos Sambla på mellan 3,01 och 22,59 procent. Hur kan kostnadsspannet vara så omfångsrikt? Det hela hänger på hur goda ekonomiska förutsättningar du har. Om du har en hög kreditvärdighet får du i regel ett billigare lån medan en låg kreditvärdighet har motsatt effekt.

Räkneexempel på ett samlingslån

Samblas egna kostnadskalkyler talar för sig själva: det är en god idé att samla lånen. För att lättare kunna visa skillnaden mellan före och efter tecknandet av ett samlingslån har vi använt oss av just Samblas beräkningar. Se dem här nedanför!

Räkneexempel på kostnader före samlingslånet

Kreditlån

Lånebelopp: 30 000 kronor
Månadsbetalning: 1 000 kronor (3 år)
Effektiv ränta: 12,57 procent
Total kostnad: 5 820 kronor

Befintligt lån

Lånebelopp: 125 000 kronor
Månadsbetalning: 1 670 kronor (8 år)
Effektiv ränta: 6,70 procent
Total kostnad: 35 635 kronor

Så mycket kostar de gamla lånen

Den totala lånesumman uppgår till 155 000 kronor, den samlade effektiva räntan ligger på 7,84 procent och under de åtta åren man amorterar på lånen betalar man totalt 41 455 kronor i kostnader.

Räkneexempel på kostnader efter samlingslånet

Det nya lånet – samlingslånet genom Sambla – innebär fortfarande ett lånebelopp på 155 000 kronor. Men här betalar man 2 191 kronor i månaden i bara sju års tid, som kan jämföras med de åtta åren för det gamla lånet, och den effektiva räntan ligger på 5,12 procent. Det här ger en totalkostnad på 29 044 kronor, som kan jämföras med en tidigare kostnad på 41 455 kronor. Enligt detta räkneexempel från Sambla skulle man totalt spara 12 411 kronor på att lägga om sina lån.

Det här krävs för att få låna pengar hos Sambla

Du ska…

  • … vara minst 18 år.
  • … ha en fast månadsinkomst på minst 10 000 kronor.
  • … vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år tillbaka.
  • … helst inte ha betalningsanmärkningar.
  • … vara skuldfri hos Kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka.

Därför är Samblas tjänst kostnadsfri

Det låter ju ganska så otroligt att Sambla kan förmedla lån helt gratis… Men detta är fullt möjligt på grund av att bankerna ger Sambla ersättning varje gång de lyckas förmedla ett lån. Långivaren står för kostnaden – inte du!

Få svar inom 24 timmar

Från det att du har fyllt i och skickat in din ansökan genom Sambla tar det max 24 timmar att få svar från samtliga samarbetsbanker. Om du bestämmer dig för att tacka ja till ett lån tar det upp till 3 dagar att få in pengarna på kontot.

Sambla passar dig som…

… Vill få förslag från upp till 24 olika långivare och som vill kunna jämföra privatlån för att hitta ett så billigt alternativ som möjligt. Du vill vidare behålla din kreditvärdighet genom att bara en kreditprövning görs och föredrar att någon annan – och kanske mycket kunnigare på området – förhandlar om lånekostnaden åt dig.

Sambla passar inte dig som…

… Har en låg kreditvärdighet, eventuella betalningsanmärkningar och låg månadsinkomst. Det här behöver inte vara ett hinder för att få låna pengar, men observera att det minskar dina förutsättningar att få ett bra privatlån utan säkerhet.

Ansök kostnadsfritt