Samla lån hos Sevenday

sevenday

”Oavsett vilken typ av lån eller krediter du har idag, så kan det löna sig att samla den på ett och samma ställe för att sänka månadskostnaden rejält. Låt oss räkna på det och ge dig ett erbjudande”

Så presenterar SevenDay det lån som innebär att du samlar dyrare lån hos dem. Precis som de nämner så kan verkligen löna sig att samla allt på ett och samma ställe. Med tydlig låneuträknare på hemsidan blir det även lätt att räkna ut hur mycket du skulle kunna spara.

Fördelen med SevenDay är låg ränta, prisgaranti och en smidig låneuträknare. En nackdel är däremot att de inte beviljar lån till personer med SMS-lån. Tanken med samlingslån är just att kunna lösa de riktigt dyra lånen. Men har du dyra sms-lån får du vända dig till annan kreditgivare.

Ansök kostnadsfritt

Vad kostar det?

Ränta

SevenDay har rörlig och individuell ränta. Detta i likhet med i stort sett alla aktörer som erbjuder samlingslån utan säkerhet. Med rörlig ränta menas att räntan kan gå upp eller ner under låneperioden. Förändringar sker däremot mycket sällan.

Med individuell ränta menas att räntan sätts utifrån låntagarens kreditvärdighet. När du ansöker om ett lån hos SevenDay gör de en kreditbedömning och sätter räntan sedan utifrån denna.

Hos SevenDay går det att få ränta på mellan 3,45% och 9,95%. Det är en mycket bra nivå då det är få kreditgivare som har maximal räntenivå på under 10%. De är så säkra på att de har en konkurrenskraftig ränta att de har Prisgaranti på sina lån (Se nedan under ”Prisgaranti”).

Uppläggningsavgift

Uppläggningsavgift på samlingslån hos SevenDay är 495 kr. De som inte lånat fullt belopp (500 000 kr) kan även teckna ett tilläggslån. Det innebär därmed att den totala lånesumman höjs i efterhand. I detta fall kostar det 295 kr.

Aviavgift

SevenDay erbjuder både hög och låg aviavgift. Allt beror på vad man väljer för alternativ. Vill du ha pappersfaktura och betala manuellt varje månad kostar det 45 kr /mån (hög avgift). Har du autogiro med pappersfaktura blir avgiften 15 kr/mån och väljer du autogiro med E-faktura uppstår ingen kostnad alls för fakturan.

Prisgaranti

SevenDay har under flera år erbjudit sina kunder ”Prisgaranti”. Det fungerar på följande sätt:

Du har ansökt och blivit beviljad ett lån hos SevenDay. Därefter har du ansökt om lån hos en annan kreditgivare och blivit erbjuden en lägre totalkostnad utifrån lånets effektiva ränta. Du visar då upp för SevenDay att en annan kreditgivare erbjuder bättre alternativ och SevenDay kommer sänka kostnaderna för ditt lån. Lägre ränta än SevenDays lägsta ränta går däremot inte att få.

Kom ihåg att prisgarantin inte gäller för så kallade medlemslån och att du måste ansöka om den inom 7 dagar efter att lånet tecknats.

Hur gör jag?

Välj belopp

Börja med att summera hur stort belopp du behöver låna för att kunna lösa de dyrare lånen och krediterna. Hos SevenDay kan du sedan genomföra en låneansökan på från 10 000 kr upp till 500 000 kr.

Välj amorteringstid

Amorteringstid kan väljas mellan 1 och 12 år. Genom att välja lång amorteringstid blir månadskostnaden för lånet lägre men samtidigt resulterar det i att du få betala på lånet under längre tid och högre totalkostnad uppstår. Sök efter en amorteringstid som skapar en månadskostnad som du kan hantera men försök alltid att betala tillbaka lånet så fort du kan.

Beräkna din månadskostnad

Hur mycket påverkas månadskostnaden av lånebelopp, ränta och amorteringstid? Det är något du mycket lätt testa hos SevenDay. De har nämligen en låneuträknare där du kan justera dessa tre faktorer för att se hur stor månadskostnaden skulle bli. En uträknare som är mycket fördelaktig att använda inför att lånet tecknas och en tjänst som inte finns hos många av deras konkurrenter.

Beräkna hur mycket du sparar

Utöver låneuträknaren har SevenDay en uträknare som visar hur mycket du kan spara på att samla lån hos dem. Du anger de skulder du har idag, dess månadskostnad och jämför detta sedan mot alternativet med ett enda samlingslån. En smidig tjänst som visar hur effektivt samlingslån påverkar den ekonomiska situationen. Se uträknaren här

Svar och utbetalning

När pengarna betalats ut kan dessa användas för att lösa andra lån. Fördelen är nu att du enbart har ett enda lån. Ett lån som till mycket stor sannolikhet har lägre månadskostnad än de tidigare lånen hade tillsammans. Dessutom har du troligtvis både lägre ränta och lägre kapitalkostnad.

Amortera

Amortering kan ske via tre olika sätt. Detta skapar även olika stora kostnader.

E-avi med autogiro – Betalning dras automatiskt via autogiro. När detta ske skickas ett SMS om att avin går att se under ”Mina sidor” (0 Kr/mån)

Papperavi med autogiro – Även här dras betalningen automatiskt. Men skillnaden är att en pappersavi skickas ut på varje betalning. (15 kr /mån)

Pappersavi OCR – Du får en pappersavi varje månad som betalas manuellt. (45 kr/ mån)

Övriga tjänster

 • Betalningsfria månader

  Betalningsfri månad innebär att du denna månad inte betalar en enda krona på lånet. Amorteringstiden förlängs därmed en månad varje gång du utnyttjar denna tjänst. Detta upp till maximal amorteringstid.

 • Liv- och låneskydd:

  Liv- och låneskydd är försäkringar som ger ersättning när oförutsägbara händelser sker som sänker din inkomst. Låneskydd kan ersätta lånekostnaden om du blir sjukskriven eller arbetslös. Vid dödsfall kan livskydd betala av hela lånet så att det inte belastar dödsboet.

  Kostnaden år 2017 var 7,5% på aviserat belopp för låneskydd. För livskydd var kostnaden 3,3%. Det är alltså möjligt att teckna enbart den ena eller andra delen av Liv- och Låneskydd. Tecknas bägge delarna ges det bredaste ekonomiska skyddet.

Grundläggande krav för att få låna

 • 20 år gammal
 • Fast inkomst på minst 120 000 kr.
 • Ej betalningsanmärkning
 • Ej har SMS-lån
 • Ej skuldsaldo hos Kronofogden
 • Inkomst via tillsvidareanställning, eget företag eller pension
 • Skriven i Sverige senaste tre år.
 • Om två sökande finns till lånet måste bägge vara skrivna på samma adress

Seven Day passar för dig som…

Lånet passar för dig med fast inkomst och inte har betalningsanmärkningar eller sms-lån. Med låg ränta, möjlighet att slippa avikostnaderna och prisgaranti ger SevenDay möjligheterna att verkligen sänka lånekostnaderna genom ett samlingslån. Hur mycket du kan spara kan du lätt beräkna på hemsidan.

Passar inte dig som…

SevenDay passar inte dig som har vikariat, låg kreditvärdighet, har Sms-lån eller betalningsanmärkningar. Banken har relativt höga krav på vilka som får från dem. Exempelvis får du inte ha SMS-lån vilket är ett ovanligt krav. Men i det fall som lån beviljas sker det till mycket konkurrenskraftiga räntor.

Ansök kostnadsfritt