Samla lån hos Svea Ekonomi

svea ekonomi

”Färre onödiga avgifter och mindre att hålla reda på. Om du frågar oss är det de främsta anledningarna att samla sina lån”

Svea Ekonomi lyfter upp två fördelar med att samla lån högst upp på sin hemsida. Med ett enda lån, istället för många, slipper du flera aviavgifter och det är bara en enda faktura att hålla reda på. Utöver dessa fördelar finns även att räntan oftast blir lägre på samlingslån än mindre lån.

Den specifika fördelen med Svea är att de erbjuder lån även om låntagaren har betalningsanmärkning samt att lånetiden kan påbörjas med amorteringsfri tid i upp till hela 12 månader.

Nackdelen är att lägsta lånebelopp är 16 000 kr och att de både har medelhög ränta, uppläggningsavgift och aviavgift.

Ansök kostnadsfritt

Vad kostar det?

Ränta

Svea har individuell räntesats och den räntenivå som går att få är 6,9 % till 25,95 %. Exakt vilken räntenivå som du blir erbjuden kan du inte veta förrän en ansökan har skickats in. En ansökan är däremot aldrig bindande utan kan ske för att du sedan ska kunna jämföra deras ränta mot andra kreditgivares ränteförslag.

Orsaken att de har högre ränta än vissa andra kreditgivare är att Svea även ger lån till personer med betalningsanmärkningar.

Uppläggningsavgift

När lånet tecknas uppkommer en uppläggningsavgift 495 kr.

Aviavgift

Utöver ränta och uppläggningsavgift uppkommer en aviavgift på 18 kr per månad.

Hur gör jag?

Välj belopp

Lägsta belopp att låna via Svea, på ett samlingslån, är 16 000 kr. De som har mindre skulder har två alternativ. Första alternativet är att låna 16 000 kr, betala av alla smålån och sedan återbetala resten till Svea.

Andra alternativet är att teckna ett privatlån hos dem då man i dessa fall kan välja belopp ner till 5000 kr.

Välj amorteringstid

Den amorteringstid som går att välja på är 2 – 15 år. Önskar du betala tillbaka lånet snabbare ansöker du om amorteringstid på två år och genomför sedan större återbetalningar regelbundet. Det uppstår nämligen aldrig någon kostnad om återbetalning sker snabbare än avtalad amorteringstid.

Välj amorteringsfri period

Svea erbjuder amorteringsfri period i början av låneperioden. Det är ett ovanligt, men uppskattat, alternativ. Det går att välja amorteringsfritt i 3, 6 eller 12 månader. Under dessa månader betalas ränta men ingen amortering.

Många som har behov av att samla lån söker efter en låg månadsbetalning i början just eftersom ekonomin ofta är pressad. Att då börja med amorteringsfri tid kan vara en positiv väg.

Kom ihåg: Om du väljer 4 års återbetalningstid och 12 månaders amorteringsfri tid så innebär det att du kommer att ha lånet i 5 år. Vald amorteringsfri tid läggs alltså ovanpå vald återbetalningstid.

Uppgifter om andra lån

I ansökan anger du alla lån och krediter du för tillfället har. Detta med namn på långivare, hur stor skulden var från början, hur stor den är idag, kvarvarande amorteringstid samt ränta. Ju tydligare information desto bättre även om det inte alltid går att få fram exakta siffror.

Lös andra lån

I det fall som låneansökan blir godkänd tar det ett par dagar till att pengarna utbetalas till det konto som angetts i låneansökan. Summan kan sedan användas för att betala av samtliga skulder till övriga kreditgivare. Därmed har du ett enda lån. Ett enda lån som innebär färre småkostnader, lägre ränta och som är lättare att hålla koll på. Eller som Svea själv sammanfattar det:

”Med ett enda lån får du bättre koll och du kan alltid se alla uppgifter om dina lån i ”Mina Sidor”. Det vågar vi säga att du sparar både tid och pengar på”.

Övrigt

Låneskydd – Låneskydd (Hos Svea kallas det för Betalskydd) kan tecknas i samband med att lånet tecknas. Detta skydd aktiveras om du blir sjukskriven till 100 % i minst 30 dagar eller blir ofrivilligt arbetslös under längre tid. Det innebär då att försäkringen betalar hela månadskostnaden på lånet i upp till 12 månader. Som max kan 9000 kr betalas på lånet varje månad.

Det är därmed ett skydd som gör att du inte behöver oroa dig för att sitta med lån som du inte kan betala på grund av oväntad sjukdom/olycka eller arbetslöshet.

Om du avlider betalas hela skulden av (upp till 400 000 kr) och belastar därmed inte de efterlevandes ekonomi eller dödsboet.

Räntegaranti – Om du tecknar ett lån hos Svea och inom fem dagar blir erbjuden ett lån med lägre effektiv ränta så kan du utnyttja deras räntegaranti. Det betyder att Svea sänker sin ränta men maximalt till deras lägsta nivå.

Svea Ekonomi erbjuder även företagslån

Om du behöver låna pengar till en affärsidé så erbjuder även Svea Ekonomi företagslån (företagskredit) till en rimlig kostnad. Ansökan sker på samma sätt som resterande lån där du verifierar dig med BankID.

Grundläggande krav för att få låna hos Svea

  • Du måste vara minst 20 år
  • Du måste ha en årsinkomst på minst 120 000 kr
  • I det fall du vill låna minst 200 000 krävs en medlåntagare
  • Om en medlåntagare finns måste den personen ha årsinkomst på minst 90 000 kr
  • Under de senaste tre åren sak du varit skriven i Sverige

Svea passar dig som…

Att samla lån hos Svea Ekonomi passar dig minst har 16 000 kr i skulder, har betalningsanmärkning och/eller uppskattar att få amorteringsfritt i upp till 12 månader. Den sista punkten är vad som framförallt skiljer Svea mot andra kreditgivare och som för vissa kan vara helt avgörande.

Passar inte dig som…

Med en lägsta räntenivå på 6,9 %, uppläggningsavgift och aviavgift passar inte samlingslån hos Svea för dig med riktigt bra ekonomi. Har du inte betalningsanmärkningar och god kreditvärdighet kan du till största sannolikhet få lägre ränta hos exempelvis ICA Banken.

Lånet passar inte heller dig som vill låna över 200 000 kr på egen hand då summor över denna nivå kräver medlåntagare.

Ansök kostnadsfritt
Svea Ekonomi
  • Ränta
  • Amortering
  • Enkelhet
  • Övriga fördelar