Samla lånen med Zensum

zensumÄr Zensum en seriös låneförmedlare på den svenska marknaden? Fråga deras 200 000 nöjda kunder så får du svaret. Sedan starten 2013 har låneförmedlaren arbetat utifrån en tydlig ambition. Zensum nöjer sig inte med att ”bara” bedriva en låneservice med privatlån och samlingslån. Företaget vill tillhandahålla sina kunder redskapen de behöver för att få en balanserad privatekonomi.

Vi på Samlalånen.com har lång erfarenhet av att jämföra låneförmedlare och delar i våra recensioner med oss av det vi tycker är bra eller mindre bra med låneservicen vi skriver om. Här har vi valt att lyfta fram Zensum, som vi själva tycker har ett förmånligt erbjudande. Med deras tjänst kan du få ett samlingslån utan säkerhet på mellan 20 000 och 500 000 kronor, och detta även om du har en låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar.

Läs vår recension om Zensum för att se om deras tjänst är något för dig!

Därför ska du samla lånen med Zensum

Vi kan tänka oss flera skäl att samla lånen hos den väletablerade låneförmedlaren Zensum. Någon gång i livet bestämde du dig för att satsa på dig själv och tog därför kreditlån för att kunna skapa dig det liv du ville ha. Nu sitter du med flera nödvändiga smålån, som du gärna hade velat ha hos en och samma aktör. Det kan också ha varit så att du av en eller anledning var tvungen att ta dyra kreditlån för att få vardagen att gå runt. Situationen är densamma som i det andra fallet; du skulle gärna vilja bunta samman smålånen till ett större och förmånligare lån, så att du kan sova lugnare på nätterna.

Ett samlingslån ger lägre månadskostnader

Det finns två stora vinster med att be Zensum om hjälp att samla lånen: du får sänkt ränta och förlängd betalningstid. Detta medför i sin tur att du får sänkt månadskostnad. Om ditt samlingslån är upplagt på maximal återbetalningstid kan du till och med sänka månadskostnaden med flera tusenlappar i månaden.

Vad kostar det?

Så många fördelar – finns det en hake i form av vettlösa kostnader? Det är gratis att samla lånen med hjälp av Zensum. Under processen tillkommer inga som helst kostnader eller påslag.

Det är först om du bestämmer dig för att teckna ett lån hos ett kreditbolag som du måste betala den sedvanliga låneräntan, men det är ju egentligen inget konstigt. Ränta kan man aldrig komma undan.

Men en av de stora fördelarna med att låta Zensum hjälpa dig att göra en jämförelse av lån är att du får förslag från 16 olika kreditbolag. Vart och ett av kreditbolagen har sina egna ränteförslag, så Zensum maxar dina chanser att få ett prisvärt lånelöfte.

Zensum jämför 16 kreditbolag

Med 16 anslutna kreditbolag är Zensum en medelstor låneförmedlare. Det finns de låneförmedlare som har långt över 20 kreditbolag i sina utbud. Zensum har dock ett par unika samarbeten och är den enda aktören med till exempel Konsumentkredit och Nystart Finans. Se här vilka kreditbolag tjänsten erbjuder i skrivande stund!

 • Avida Finans
 • Balanzia
 • Collector Bank
 • Credento
 • Credex
 • Euroloan
 • ICA Banken
 • Ikano Bank
 • Konsumentkredit
 • Lendify
 • Marginalen Bank
 • Nystart Finans
 • Med Mera Bank
 • Resurs Bank
 • Santander
 • SevenDay

Rörlig ränta på 3,45% till 29,06%

Zensum gör sitt bästa för att hitta det förmånligaste lånelöftet till dig, och detta genom att kontakta och förhandla med de olika kreditbolagen i ditt ställe. Beroende på din inkomst, kreditvärdighet, tidigare och pågående lån samt civilstånd kan räntan påverkas uppåt och nedåt. Zensum tar fram lån och samlingslån med en rörlig ränta på mellan 3,45% och 29,06%.

Så fungerar tjänsten

 1. Börja med att klicka dig från Samlalånen.com till Zensum. Det gör du via knappen ”Ansök kostnadsfritt”, som finns här på sidan.
 2. Fyll i och skicka in en konstadsfri låneansökan på Zensums webbplats.
 3. Få förslag från 16 kreditbolag – men bara en kreditupplysning görs!
 4. Prata med Zensums personliga rådgivare för att få ett skräddarsytt lån med ett långsiktigt upplägg. Du betalar inget för deras proffshjälp.
 5. Teckna det samlingslån som passar dig och din livssituation bäst. Du signerar snabbt och enkelt med BankID/mobilt BankID.

Genom Zensum kan du låna pengar trots betalningsanmärkningar

Fastän du har låg kreditvärdighet och kanske flera betalningsanmärkningar kan Zensum hjälpa dig att låna pengar. Förutsättningarna för lånet är inte lika bra som om du inte har några betalningsanmärkningar, men är ändå helt rimliga. Du ska vara minst 18 år, inte fått en ny betalningsanmärkning de senaste sex månaderna, ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor och varit skuldfri hos Kronofogden i minst sex månader.

9 tips för att fylla i låneansökan

 1. Klicka dig vidare från Samlalånen.com till Zensum. Då kommer du direkt till ansökningsformuläret.
 2. Fyll i lånebeloppet. Justera det med hjälp av ett par musklick. Du kan låna mellan 20 000 kronor och 500 000 kronor.
 3. Fyll i återbetalningstiden. Du kan teckna lånet på mellan 1 och 15 år. Justera tiden för återbetalning med ett par musklick.
 4. Se vad den totala månadskostnaden blir i kolumnen ”Månadsbetalning”.
 5. Fyll i dina person- och kontaktuppgifter.
 6. Kryssa för om du har en medsökande.
 7. Läs igenom användaravtalet.
 8. Klicka på ”Ansök nu – kostnadsfritt!”
 9. Vänta på att få hem låneförslagen. De kommer inom loppet av en dag.

Vad innebär en medsökande?

Om du har låg kreditvärdighet kan det vara väldigt svårt att få teckna ett lån överhuvudtaget. Genom att ha en medsökande till lånet kan du öka kreditvärdigheten och därmed få fler och förmånligare lånelöften. Tänk bara på att en medsökande är lika skyldig att ta ansvar för och betala tillbaka lånet som du är.

Så samlar du lånen

Att få ett samlingslån är ett slags tillval du gör på din vanliga låneansökan hos Zensum, ett alternativ du kan kryssa för. Om du är osäker på hur du ska gå tillväga för att samla dina lån kan du få gratis rådgivning hos Zensum.

Trygghetsförsäkring med låneskydd

Man kan ju aldrig riktigt planera livet. Man kan bli arbetslös eller råka ut för en olycka. Det är inget man väljer. Tack vare Zensums trygghetsförsäkring med låneskydd kan du få ett ekonomiskt skydd vid oförutsedda händelser. Skyddet ersätter belopp – till exempel från förlorad inkomst – mellan 1 000 kronor och 8 000 kronor i månaden.

Zensum passar dig som vill ha…

 • … Lånelöften från flera kreditbolag – helt gratis och med bara en enda kreditupplysning.
 • Pressade räntor och kostnader för privatlån och samlingslån.
 • Möjligheten att få mer pengar över varje månad.
 • Ett lån på mellan 20 000 kronor och 500 000 kronor.
 • Ett lån trots låg kreditvärdighet och/eller flera betalningsanmärkningar.

… Och passar inte dig som inte har…

 • … En fast årsinkomst på minst 120 000 kronor.
 • Varit skuldfri från Kronofogden i minst sex månader och som inte har fått betalningsanmärkningar de senaste sex månaderna.

Pengar inom två till tre dagar

Så fort du har valt ett kreditbolag, fått ett lånelöfte skickat till dig och skrivit på skuldebrevet behandlar kreditbolaget ditt ärende. Det går oftast snabbt. Räkna med att få pengarna insatta på ditt angivna konto inom två till tre dagar.

 • Bankjämförelse
 • Enkelhet
 • Krav
 • Övriga fördelar