Samla lån med Zmarta

zmarta

”Det är inte dumt att ha flera lån, men det är dyrt.  Det är också smart att låta Zmarta hjälpa dig att samla alla lån till ett enda med lägre månadskostnad.”

Den största nackdelen med att ha flera smålån är just att det är betydligt dyrare än att ha ett större lån. Med ett enda samlingslån får du sannolikt lägre ränta, lägre månadskostnad och bättre ekonomisk överblick. Zmarta hjälper dig gratis att jämföra och teckna ett samlingslån som passar din ekonomiska situation.

Ansök kostnadsfritt

Vad kostar det?

Du behöver aldrig betala något för att jämföra samlingslån med hjälp av Zmarta. Tjänsten bekostas av de banker och kreditbolag som jämförs och därmed läggs aldrig någon kostnad på dig som vill teckna lån. Dessutom får du alltid samma erbjudande från banken via Zmarta som om du kontaktat banken på egen hand.

Zmarta är alltså en gratis tjänst som lätt jämför räntor och villkor på olika lån.

Vilka banker jämför Zmarta

Zmarta har en mycket stor bredd på vilka banker som jämförs. Det gör att de allra flesta kan göra en effektiv lånejämförelse och få många banker jämförda inför att samlingslånet ska tecknas.

  • Antal banker – 25. Bland det bästa i Sverige
  • Storbanker – De storbanker som är med i jämförelsen är SEB och Swedbank
  • Nischbanker – Bland nischbanker finns exempelvis Avida Finans, VillaBanken, SevenDay och Nordax.
  • Tillåter betalningsanmärkningar – Ja, Zmarta samarbetar bland annat med BigBank och CashBuddy som bägge tillåter dessa anmärkningar.

Hur gör jag?

Välj belopp och lånetid

Hos Zmarta kan du jämföra lån från 5 000 kr upp till 600 000 kr. Amorteringstiden du kan välja mellan är 1-15 år.

En rekommendation är att låna minst 20 000 kr och välja amorteringstid på minst 3 år. Vid lån på flera hundra tusen finns en fördel att inte välja längre amorteringstid än 12 år. Genom detta kommer du få betydligt fler banker som jämförs. Det är exempelvis många som inte lånar ut lägre än 20 000 kr och många som inte har längre amorteringstid än 12 år.

Samla lån och krediter

Är det ett samlingslån som ska teckna ska du ange ”Samla lån” som syfte för lånet.

Medsökande?

Vill du öka chansen att få lånet beviljat samtidigt som högre belopp kan lånas och bättre ränta kan erbjudas? Välj då en medsökande till lånet. Dessa fördelar kan man nämligen få med medsökande. Men kom ihåg att en medsökande alltid är lika betalningsansvarig som du på lånet.

Signering

När du valt belopp och amorteringstid samt angett personnummer och information om din egen ekonomi kan ansökan signeras digitalt via BankID.

Svar och utbetalning

Trots att det är många banker som kommer att svara på ansökan registreras enbart en kreditupplysning hos UC. Utifrån information från låneansökan och kreditupplysningen avgör bankerna om de vill erbjuda lån.

De första låneförslagen kan presenteras mycket kort efter att ansökan skickats in. Men vänta alltid till att Zmarta meddelar att inga fler svar kommer att komma innan du tecknar ett lån. Annars finns risken att du missar det bästa alternativet. Inom ett dygn ska alla svar kommit.

Nu har du förslag på samlingslån från flera olika banker och kreditbolag och kan underteckna skuldebrev på det lån som passar dig bäst. Därefter tar det 3-5 bankdagar till att pengarna betalas ut till kontot.

Lös lånen

Samlingslånet används nu för att lösa de dyrare lån du tidigare haft. När samlingslån tecknas kräver en del banker att banken ska få betala dina tidigare skulder med det lån du tecknat. Detta alltså innan de betalar ut lånet till dig. Av lånesumman betalar de av dina skulder efter att du angett betalningsinformation till dem. Finns det sedan kvar pengar av den totala lånesumman betalas detta ut till ditt konto.

Andra banker låter dig själv genomföra detta och betalar därmed ut summan direkt till ditt konto varpå du får använda dessa pengar för att lösa dina dyrare lånealternativ.

Amortera

Amortering sker månadsvis via autogiro, E-faktura eller papperavi. Vilka alternativ om erbjuds varierar mellan de olika banker som är med i jämförelsen.

Amortering sker vanligtvis med samma belopp vid varje betalningstillfälle (annuitetslån). Det finns däremot enstaka kreditgivare som använder sig av rak amortering. I detta fall får du räkna med att betala något större belopp i början av låneperioden. Ett belopp som sedan minskar för varje månad.

Övriga tjänster

Låneskydd och utgiftsskydd

Många av bankerna som jämförs erbjuder så kallat låneskydd. Det är en försäkring som kan betala lånets månadskostnad under en viss period om du blir sjukskriven eller arbetslös. Som ett komplement, eller alternativ, till låneskydd kan Zmartas utgiftsskydd tecknas.
Försäkringen ger ersättning vid liknande tillfällen, d.v.s. vid arbetslöshet eller sjukskrivning. Däremot kan du här själv välja ersättningsbelopp på 1000 kr – 8000 kr per månad och ersättningen betalas direkt till dig. Pengarna kan därmed användas till hyra, bilkostnad eller andra fasta kostnader.

”Hela” privatekonomin på ett ställeGrundläggande krav för att samla lån med Zmarta

  • 18 år
  • Årsinkomst på 100 000 kr
  • Fast bostad i Sverige
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Har du betalningsanmärkningar kan ändå lånejämförelse ske. Äger du en bostadsrätt eller en villa är högsta belopp som går att låna i så fall 200 000 kr. I annat fall kan du maximalt låna 125 000 kr själv eller 150 000 med medsökande.

Zmarta passar dig som…

Zmarta passar dig som vill göra en bred lånejämförelse. Detta oavsett om du vill låna 5 000 kr eller upp till 600 000 kr. Här jämförs både storbanker och nischbanker. Utöver samlingslån finns även möjlighet att jämföra försäkringar, sparande m.m.

Passar inte dig som…

Zmarta passar inte dig som i första hand vill teckna ett bolån för att samla dina lån och krediter. De har visserligen en presentation av olika bolån men inte någon låneförmedling så som sker med privatlånen.

Ansök kostnadsfritt